Verona or Romance

Η αλήθεια είναι πως δε ξέρω από που να ξεκινήσω.Σε δυο ώρες και 10 λεπτά από την Αθήνα, υπάρχει ένα παραμύθι που λέγεται Βερόνα. Εκεί περπατάς παραμιλώντας στο δρόμο «απίστευτο, μα πόση ομορφιά να αντέξει κανείς σε μια πόλη;» και το επαναλαμβάνεις καθ ´όλη τη διαδρομή σου σε αυτή. Λίγο η ιστορία της, λίγο τα πολύχρωμα γραφικά κτήρια που είναι άψογα διατηρημένα για πολλά χρόνια, λίγο η μουσική που σε ταξιδεύει στο τότε και σε κάνει να αναρωτιέσαι αν τότε οι άνθρωποι ερωτεύονταν όσο έντονα έχεις ερωτευτεί εσύ.

Αρώματα, άψογα διαμορφωμένα στο στυλ της πόλης καταστήματα (ακομα και μεγάλη αλυσίδα junk food είχε γραφικά τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο), ο κοσμος που περνούσε απο δίπλα σου και τα ρούχα που φορούσε σα να βρίσκεσαι σε εβδομάδα μόδας, ο πιο φθηνός και κατά τ ´άλλα ο καλύτερος καφές που μπορείς να πιεις ειναι εκεί!

Ο ρομαντισμός βρίσκεται σε κάθε πλακάκι, σε κάθε φύλλο, σε καθε μικρή λεπτομέρεια. Νιώθεις Ιουλιέτα σε κάθε σου βήμα (μιας και οι Ιταλοί στη συγκεκριμένη πόλη, έτσι φωνάζουν τις γυναίκες που θέλουν να κολακεύσουν). Μια παραμυθένια πόλη που δε θα πάψει να είναι έτσι ποτέ της.

Σίγουρα ένα ταξίδι που πρέπει να εκμεταλλευτεί κάποιος που θα βρεθεί στην Ιταλία.

Σχολιάστε